Matkaluotolla helposti lomalle

Jokainen kaipaa joskus lomaa. Nykypäivän kiireinen elämä vaatii paljon, joten välillä on hyvä päästä arjen stressistä irti. Kotonakin voi lomailla, mutta rutiineista täydellisesti irtautuminen takaa usein kokonaisvaltaisemman rentoutumisen - lomamatkan tekeminen on siihen oiva keino. Lomamatkat ovat odotettuja kohokohtia jotka jättävät lähtemättömiä muistoja, mutta toisaalta ne vaativat aina myös rahallisen panostuksen. Matkaliput ja majoitus vievät oman osansa, jonka lisäksi matkalla on hyvä olla ylimääräistä käyttörahaa. Ohessa muutamia vinkkejä, joiden avulla voit toteuttaa unelmiesi lomamatkan!

Kassa kasaan säästämällä

Säästäminen on hyvä tapa kartuttaa matkakassaa, kun matka siintää kauempana tulevaisuudessa. Jos matkan kohde ja ajankohta ovat tiedossasi esimerkiksi jo vuotta ennen matkaa, voit asettaa itsellesi säästötavoitteen ja rakentaa kuukausittaisen säästösuunnitelman tavoitteen saavuttamiseksi. Suunnitelman ei tarvitse olla monimutkainen - sinun pitää vain tietää käytettävissä olevien kuukausitulojesi määrä, ja päättää kuinka suuren osan haluat siirtää niistä säästöön.

Säästäessä on tärkeää pysyä lujana. Kun olet laittanut rahan säästöön, älä nosta sitä pois ainakaan hetken mielijohteesta. Säästötavoite ja tuleva lomamatka voivat tuntua aluksi kaukaisilta, mutta kun säästösuunnitelmaa noudattaa tarkasti, alkavat tuloksetkin näkyä. Ja mikä parasta - mitä pidempään lomamatkaa varten on säästänyt, sitä paremmalta sen alkaminen tuntuu!

Reissuluotto – apu yllättäviin tilanteisiin

Aina pitkäjänteinen säästäminen ei ole mahdollista. Mitä jos liput unelmakohteeseesi ovat houkuttelevassa tarjouksessa vain tietyn ajan, mutta säästössä ei ole vielä tarpeeksi rahaa? Entä jos ystäväsi päättää lähteä spontaanisti matkalle ja haluat ehdottomasti mukaan, mutta käteiskassa ei juuri sillä hetkellä anna myöden? Ei hätää - tällaisessa tilanteessa apu löytyy matkaluotosta. Esimerkiksi reissuluotto on kätevä tapa saada heti lainaa yllättävän tilanteen edessä. Kun luottotiedot ja henkilökohtainen talous ovat kunnossa, luoton ottaminen on helppoa ja turvallista.

Myös säästämisen ja luoton yhdistäminen on hyvä tapa rahoittaa lomamatka. Näin et toisaalta joudu säästämään niin pitkään, mutta toisaalta sinun ei tarvitse rahoittaa matkaa kokonaan luotolla.

« Takaisin