Kuinka vältät maksuhäiriömerkinnän

Maksuhäiriömerkintä eli luottotietojen menetys on vakava tilanne. Luottotiedot menettäneen henkilön on vaikeaa tai jopa mahdotonta saada lainaa, ostaa tavaroita laskua vastaan tai vuokrata asuntoa. Niinkin arkipäiväisen asian kuin matkapuhelinliittymän hankkiminen vaikeutuu huomattavasti maksuhäiriömerkinnän johdosta. Siksi merkintää on syytä välttää viimeiseen asti.

Vastuullisella taloudenpidolla vältät maksuhäiriömerkinnän

Kun huolehdit taloudestasi vastuullisesti, pienennät riskiä maksuhäiriömerkinnän syntymiselle. Vastuullinen taloudenpito on erityisen tärkeää jos koet, että taloutesi on viritetty tiukalle ja yllättävät menot saattaisivat aiheuttaa ongelmia.

Vastuullisessa taloudenpidossa tulojen ja menojen seuraaminen sekä niiden tasapainottaminen on kaiken A ja O. Tuloista ja menoista kannattaa pitää kirjaa, jotta pysyt kartalla siitä kuinka suuri käytettävissä olevien varojesi määrä on. Laskut on suotavaa maksaa ajoissa, vaikka muutaman päivän myöhästyminen ei vielä aiheutakaan maksuhäiriömerkintää.

On suositeltavaa olla tilanteessa, jossa pakollisten menojen jälkeenkin käyttöösi jää vielä jonkin verran ylimääräistä rahaa. Kun taloutesi on tasapainossa, on maksuhäiriömerkinnän syntyminen epätodennäköistä.

Maksuvaikeuksien uhatessa

Jos menosi ylittävät tulosi jatkuvasti, on syytä pysähtyä ja pyrkiä tervehdyttämään tilanne mahdollisimman nopeasti. Kannattaa kirjata kaikki menot ja karsia niitä vähiten tarpeellisesta alkaen. Varsinkin heräteostoksia pitäisi karttaa, sillä useimmiten ne eivät ole pakollisia menoja.

Mikäli sinulla on paljon yksittäisiä lainoja, pyri yhdistelemään niitä mahdollisuuksien mukaan siten, että yksittäisten lainojen määrä olisi mahdollisimman pieni. Tällöin myös lainanhoitokulusi pienenevät. Esimerkiksi kahdesta lainasta huolehtiminen on helpompaa kuin yrittää koordinoida 20 erillistä lainaa. Jos olet jo ajautunut maksuvaikeuksiin, uusien lainojen ottamista pitäisi ehdottomasti välttää.

Aasa tarjoaa vastuullisia lainoja

Aasan luotonmyöntöprosessi on paitsi helppo ja nopea, myös vastuullinen. Aasa noudattaa vastuullisen luotonannon kriteereitä, jotka on määrittänyt vastuullista luotonantoa edistävä eurooppalainen ryhmittymä (ECRC). Jokaisen lainanhakijan oikeustoimi- ja luottokelpoisuus tarkistetaan, jonka lisäksi hakijalle tehdään riskianalyysi. Näin pyrimme pienentämään riskiä sille, että hakijan talous vaarantuisi. Mikäli sinulla on vaikeuksia jo myönnetyn lainan takaisin maksamisessa, ota heti yhteyttä meihin, niin teemme parhaamme jotta tilanne kääntyisi parhain päin eikä maksuhäiriömerkintää syntyisi.

« Takaisin