Kuinka korjata talouden tasapaino

Kesällä kulutushalut- ja tarpeet saattavat lisääntyä. Erityisesti kesälomalla rahan tarve usein kasvaa, koska aikaa erilaisille harrastuksille ja huveille on enemmän. Kesä ja kesäloma saattavat yllyttää myös yli varojen elämiseen - kesällä halutaan nauttia ja elää hetkessä, vailla huolta huomisesta. Tämän vuoksi ei olekaan tavatonta syksyn koittaessa huomata säästötilin ammottavan tyhjyyttään velkakäyrän näyttäessä kohti taivasta.

Kuinka korjata talouden tasapaino syksyn saapuessa? Lue vinkkimme alta!

Perusasiat kuntoon

Talouden tervehdyttäminen lähtee perusasioista. Ensiksi kannattaa palauttaa mieleen sekä nettotulojen että menojen määrä. Menoista on syytä pyrkiä karsimaan kaikki, jotka eivät ole täysin välttämättömiä. Menojen vähentämisen ei kuitenkaan tarvitse tarkoittaa kaikista huveista luopumista - esimerkiksi kotona nautittu illallinen voi olla jopa nautinnollisempi kuin suosikkiravintolasi menu. Keinoja menojen leikkaamiseen löytyy varmasti, kunhan olet joustava ja luova!

Myös suunnitelmallisuus on tärkeää. Kun kirjaat tulevien kuukausien tulot ja menot ylös mahdollisimman tarkasti etukäteen, pysyt paremmin kartalla taloutesi tilasta. Tarkka suunnitelma auttaa sinua varautumaan jo tiedossa oleviin isompiin menoihin, sekä pysymään erossa hetken mielijohteista ja heräteostoksista.

Eroon veloista

Jos olet rahoittanut kesän kulusi velalla tai luotolla, on syytä pyrkiä maksamaan velka mahdollisimman nopeasti pois. Velan maksu kannattaakin sisällyttää kuukausittaisiin pakollisiin menoihin.

Mikäli olet velkaantunut usealle eri taholle, kannattaa harkita velkojen pois maksamista yhden isomman lainan avulla. Tällaisessa tilanteessa avun tarjoaa Aasa. Aasalta saat nopeasti ja helposti lainan, jonka avulla pääset eroon kaikista pienemmistä lainoista. Yhden lainan hoitokulu on todennäköisesti pienempi kuin monen erillisen lainan yhteenlasketut kulut, ja lisäksi sen hallinnoiminen on helpompaa ja huolettomampaa kuin useiden eri lainojen kanssa taiteilu.

Uuteen nousuun

Ideaalitilanteessa rahaa jää pakollisten menojen jälkeen niin paljon käyttöön, että sitä riittää myös säästettäväksi. Kun pystyt säästämään, on se merkki siitä, että taloutesi on terveellä pohjalla.

Säästämiselle on aina hyvä olla jokin kannustin - esimerkiksi seuraavan vuoden kesäloma. Mitä enemmän sinulla on kesän koittaessa säästöjä, sitä suuremmalla todennäköisyydellä taloutesi pysyy tasapainossa kesän huvitteluiden jälkeenkin. Säästöt toimivat lisäksi hyvänä hätävarana, mikäli eteesi tulee jokin yllättävä, pakollinen meno. Muista kuitenkin, että tällaisen tilanteen yllättäessä hätä ei ole tämän näköinen, vaikka säästötili ei olisikaan vielä karttunut,. Aasalta saat vaivattomasti, nopeasti ja luotettavasti lainan, jonka avulla pääset ikävästä tilanteesta eteenpäin.

« Takaisin